Selecteer een pagina

Wat is propolis?

vrijdag 20 november 2020

Honingbijen verzamelen propolis, een hars, uit boomschors en bladeren. Ze combineren deze hars met nectar, waardoor een mix ontstaat van was, pollen en bijenbrood. Ze gebruiken deze stof vervolgens om hun bijenkorven af te dichten en ze te beschermen tegen verontreinigingen van buitenaf. Ze gebruiken ook propolis bij de ingang van een korf om zichzelf te steriliseren als ze komen en gaan. Propolis bevat meer dan 500 bioflavonoïden (vitamine P) dan in sinaasappels. Behalve vitamine K bevat propolis alle bekende vitamines. Van de veertien mineralen die het lichaam nodig heeft, bevat propolis ze allemaal met uitzondering van zwavel. Propolis bestaat uit 50-70% harsen en balsems, 30-50% was, 5-10% bijenpollen, propolis bevat ook een aantal niet-geïdentificeerde verbindingen die synergetisch samenwerken om een perfect uitgebalanceerde voedingsstof te creëren.

Een oude genezer
Terwijl propolis nu net een herontdekking beleeft, kan het nut ervan worden teruggevoerd tot de tijd van Hippocrates, die het gebruikte om zweren en pijn te genezen, intern en extern. In de Tweede Wereldoorlog werd het door de Sovjet-Unie gebruikt om oorlogswonden te behandelen. Propolis is een uitstekende natuurlijke booster voor antibiotica en het immuunsysteem.

Natuurlijke penicilline
Synthetische antibiotica brengen bijwerkingen met zich mee. Propolis, een natuurlijk antibioticum, heeft dergelijke bijwerkingen niet. Propolis heeft ook aangetoond dat het bacteriestammen bestrijdt die resistent zijn geworden tegen synthetische antibiotica.

Actieve verbindingen
Negentien stoffen met een verschillende chemische structuur zijn tot dusver geïdentificeerd. Deze verbindingen omvatten een aantal stoffen die tot de flavonoïdenfamilie behoren, waaronder betuleen en isovanilline.

Vitaminen en mineralen in Propolis
Vitamine A (caroteen), Vitamine B1, Vitamine B2, Vitamine B3, Biotine, Meerdere bio flavonoïden, Albumine, Calcium, Magnesium, IJzer, Zink, Silica, Kalium, Fosfor, Mangaan, Kobalt, Koper.

Eigenschappen van Propolis
Antibacterieel, anitviraal, antibioticum, antischimmelmiddel, ontstekingsremmend en antioxidant.

Bij Simply Bee gebruiken we de propolis die onze bijen maken in onze fynbos-bijenkorven om onze producten te conserveren.

Propolis Serum
Dit rijk herstellende micro-geëmulgeerde serum bevat een hoge concentratie propolis uit het fynbos van de westkust van Zuid Afrika. Gecombineerd met neroli kalmeert, geneest en verrijkt propolisconcentraat uw huid echt. Deze antibacteriële en decongesterende formule verlicht de problemen met de microcirculatie en versterkt uw kwetsbare huid. Propolis is bewezen gunstig te zijn voor de menselijke huid en wordt als luxueus beschouwd. Propolis bevordert de groei van nieuwe huidcellen. Flavonoïden verbeteren de bloedcirculatie en de afbraak van pigmenten. Het voorkomt ook huidveroudering en ouderdomsvlekken. Propolis is ook rijk aan vitamines, vooral vitamine P, gevonden in rutine. Geschikt voor alle huidtypes, vooral de gevoelige huid. Gebruik een paar druppels, breng een of twee keer per dag aan op gezicht en halsgebied na een gezichtsreiniger maar vóór je favoriete vochtinbrengende crème.

Propolis liquid
Traditioneel wordt propolis gebruikt als antibioticum en stimulerend middel van het immuunsysteem, waardoor het optreden en de ernst van verkoudheid en griep worden verminderd. Het is erg populair bij de behandeling van keelinfecties. Propolis uit de bijenkorf staat erom bekend de weerstand tegen infecties en ziekten te verhogen en wordt algemeen erkend als een preventief supplement. Propolis heeft natuurlijke antibioticum- en schimmelwerende eigenschappen, waarschijnlijk vanwege het natuurlijke gehalte aan flavonoïden, organische zuren, vitamines en talrijke mineralen. Propolis bevat een hoog gehalte aan bioflavonoïden; deze stimuleren de witte bloedcellen om interferon aan te maken, wat de weerstand van het lichaam tegen ziekten aanzienlijk verhoogt. Propolis remt ook de groei van protozoa en is daarom een effectieve behandeling voor sommige darmparasieten. Propolis bevat ook sterke antimicrobiële eigenschappen. Het bezit verdovende eigenschappen en antioxidanten die zeer nuttig zijn bij een breed scala aan gezondheidsproblemen. Propolis is in het verleden intern gebruikt om gastro-intestinale infecties, bacterieel en schimmel, te bestrijden; zere keel; verkoudheid; malaria; kanker; HIV; maagzweren; zweren in de mond; ulceratice olitis; parasitaire plagen; tuberculose; en kandidaturen.

Antiseptic balm
Antiseptische balsem is een van onze bestsellers uit ons assortiment bijenwasproducten en een must voor elke respectabele huishoudelijke EHBO-doos. Deze geweldige zalf helpt echt en werkt voor bijna alles! We hebben fantastische resultaten behaald bij de behandeling van eczeem, psoriasis, acne, zonneschade, koortsblaasjes, huiduitslag, insectenbeten, brandwonden, luieruitslag, doorligwonden en nog veel meer aandoeningen, met de antiseptische balsem. De combinatie van essentiële oliën van propolis, bijenwas, theeboom en mirre, zorgt voor een perfecte mix die een effectieve genezing bevordert.

Propolis balm
Vanwege de antibacteriële, schimmelwerende en antivirale eigenschappen kan Simply Bee Propolis Balm worden gebruikt om pijnlijke en zwakke huid te herstellen, infecties te voorkomen, open wonden te genezen en acne te verminderen. We hebben positieve feedback gekregen van klanten over het gebruik van de propolis-balsem voor beenulcera, gordelroos, wats en steenpuisten. Diabetespatiënten die problemen hebben met hun benen, zullen ook baat hebben bij het wrijven van deze balsem op hun benen om zweren te voorkomen of te genezen.

Bron: issue 17 West Coast Escape

 

Meer blogs

Wat is een goede verzorging voor mijn huidtype?

Wat is een goede verzorging voor mijn huidtype?

Heb je een vette huid? Oorzaken vette huid: Er zijn natuurlijk meerdere oorzaken hoe een vette huid ontstaat. Het kan te maken hebben met je leeftijd, voedingspatroon, hormonen maar ook erfelijkheid. Een andere oorzaak van een vette huid kan de talgproductie zijn. Als...

Lees meer
Tips & advies voor de normale huid

Tips & advies voor de normale huid

Wat voor huid hoort bij de term normale huid? De T zone (voorhoofd, neus, kin) zijn een beetje vettig, maar over het algemeen talg en vocht is in evenwicht en de huid is niet te vettig of te droog. De veroudering van de huid kan zorgen voor een drogere huid. De...

Lees meer

Pin It on Pinterest